Model de comportament

 

Fără legătură cu absolut nimic:

  • Am văzut oameni care fac un obicei din a întârzia – dar nu la modul „m-am mocoșit până m-am pornit târziu”, ci la modul „la ora la care tu deja mă aștepți eu abia intru în duș”, fără să vadă o problemă în asta. Și totuși supraviețuiesc dpdv social.
  • Am văzut oameni pentru care este absolut facultativ să răspundă la mesaje sau invitații. Și totuși supraviețuiesc dpdv social. Lumea zice „lasă-l, așa e el!” și trece mai departe.
  • Am văzut oameni cu care, dacă ați făcut planuri să ieșiți împreună la restaurant la cină, ei se prezintă venind taman de la un alt restaurant, unde deja au mâncat de seară. Și totuși supraviețuiesc dpdv social.
  • Am văzut inclusiv oameni care, mai atunci când li se urcă alcoolul la cap, încep să țină predici pe temele lor favorite, folosind restul oamenilor pe post de păpușă dătătoare din cap căreia să-i expună idei trăsnite sau opinii uneori dubioase. Și totuși supraviețuiesc dpdv social

Pe nici unii nu-i exclude nimeni, sunt sunați și căutați în continuare de prietenii lor – prieteni care cel mult se împart în „iritați de comportament” și „neafectați de comportament”, dar care în nici un caz nu abandonează personajul în cauză.

*

Există opțiunea de a mă prezenta punctual la locul întâlnirii, de a aștepta cele 15 minute regulamentare, și de a mă căra în treaba mea fără preaviz. Dezavantajul fiind că… în felul ăsta nu mai există viață socială. Mai există însă și opțiunea de a te adapta.

Întâlnire la cafea sâmbătă la 4? Perfect: Intru la duș la 4:15, apoi numa-bine văd SMS-ul cum că întârzie (deloc surprinzător) și propunerea să ne vedem mai bine direct la 5 în cealaltă parte de oraș. Ceea ce nu-i rău, numa bine pot să fac un ocol pe la mall că și-așa vrioam eu să probez o pereche de pantaloni… și cum mă ia valul cu probatul îi scriu pe la 5:15 că eu-s la mall, să vină să mă ia – ca să aflu că ea s-a întâlnit întâmplător cu o amică la cafeneaua unde mă aștepta pe mine și amica i-a zis de o degustare de vinuri pe undeva prin centru – că dacă nu mai bine ne întâlnim direct acolo. Ceea ce pică la fix, că oricum îmi făcuse un plan B cu altcineva prin centru (că nu credeam eu că treaba cu cafeaua chiar se va concretiza) și numa bine trebuia să reintegrez cumva planul B în planul A.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s