Lectura de weekend (CLXX)

Întrucât trăim vremuri interesante şi pentru că, după toate estimările, ne vom duce dracului în cel mai scurt timp (dacă nu cu Trump însuşi la comandă, atunci cu cineva din cabinetul pe care-l va numi) – ia hai să facem acea chestie care se potriveşte numai şi numai în momentul ăsta: să ne îndulcim cu analizele înţelepţilor care s-au trezit după evenimente, să ne explice ce anume a fost prost în lume şi a dus la o asemenea bizarerie.

Un eseu care revizuieşte Dialogurile lui Platon în contextul actual. Un text foarte bun, altfel.

Sau un text al unui istoric, care explică despre cum omenirea tinde să-şi dea foc la valiză cam o dată la o sută de ani.

Experţii şi păreriştii sunt însă distribuiţi încă pe toată paleta mecanismului mental de absorbţie a tragediei – unii au ajuns deja la acceptare, alţii încă sunt în faza de negare. Adică explică brusc că persoana preşedintelui american nu e până la urmă aşa o mare scofală, că să vezi că instituţiile din spate sunt cele stabile, inerte, care garantează mersul potrivit al lucrurilor chiar dacă un dobitoc se trezeşte să lă smucească. O avea şi el dreptatea lui, ce ştiu eu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s