Lectura de weekend (CLVIII)

Ce-am mai descoperit zilele astea, vânturând internetul: perspectiva unui englez ajuns de prin anii ’90 şi înrădăcinat în Bucureşti. Mai scoate el şi un fel de 7seri pentru expaţii din Bucureşti, dar pe site exprimă mai multe opinii decât în publicaţii. De exemplu.

Doamne, da: treaba cu bacşişul lăsat chelnerilor prin cârciumi se bazează pe o atitudine aproape medievală, un soi de largheţe care se poate sau nu manifesta vizavi de un om care ne serveşte înt-un fel sau altul – iar nu un raport neutru între un prestator de servicii şi un client. De-aia tot apar la intervale regulate articole care argumentează în favoarea unor salarii decente în domeniu, şi renunţarea la bacşişuri.

În fine, mă preocupă la fel de mult schimbările din gusturile şi conştiinţa politică a românilor, iar evoluţia discursului antioccidental m-a fascinat încă dinainte să-l iau în serios. Cineva a pus pe hârtie acu vreo patru ani istoricul dezvoltării discursului ăstuia – iar acuma, de când cu Marian Munteanu în lumina reflectoarelor, parcă se simte nevoia unui sequel la acest articol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s