Stânga/ dreapta

Schiţăm rapid cadrul: toată lumea ştie de vestita înţelepciune populară, cum că oamenii care folosesc mai mult emisfera stângă a creierului sunt mai analitici, cei cu emisfera dreaptă mai creativi. De asemenea, bănuiesc că cititorii Foarfecii sunt oameni cu picioarele pe pământ care ştiu că treaba asta e bullshit fără nici o legătură cu realitatea. Cu toate astea, nimic nu pare să oprească fluxul continuu de articole despre cum oamenii cu emisfera creativă mai activă sunt de fapt extraordinari.

Şi aici începe discuţia.

Nu am văzut încă niciodată, dar nici măcar o singură dată!, vreun articol în care să se argumenteze cât de cool sunt aceia cu emisfera analitică mai activă. Mbine, probabil din cauză că cei „cu emisfera analitică” nu iau de bună vrăjeala asta. Dar să zicem că ar lua-o: pur şi simplu nu prezintă simptome de „laudă-mă gură”.

Avem de-a face, de fapt, cu un cerc vicios – ceea ce scoate în evidenţă hiba acestui concept. Grafic explicăm cel mai bine (genul ăsta de scheme se poartă zilele astea, nu sunt şi nici nu vor să fie UML-uri, ok?):

Diagram1

Deci?
Păi reiese că testele de personalitate sunt false: au un singur rezultat posibil. Ceea ce pune sub semnul întrebării însăşi împărţeala asta în emisfera stângă vs. emisfera dreaptă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s