Lectura de weekend (CL)

Într-o lume paralelă cu preocupările Foarfecii – care lume însă nu e cu nimic mai puţin interesantă – ei bine, se urnesc nişte chestii. Mi-a fost dat de curând să citesc două articole deosebit de insightful:

  1. În iunie o să abă loc o întâlnire la nivel înalt între toţi capii Bisericilor Ortodoxe din lume, ceea ce nu s-a mai întâmplat practic de vreo 1250 de ani. Şi are întâlnirea asta nişte semnificaţii, ramificaţii şi implicaţii de la care te doare mintea în primă fază – dar dincolo de faptul că evenimentul e „interesant”, mai e şi „important”, aşa că merită  urmărit îndeaproape (şi Doamne, câtă politichie zace într-o asemenea întâlnire!)
  2. Iar cine cunoaşte relaţiile, calculele, raporturile, interesele şi bisericuţele (sic!) din evenimentul de mai sus, va citi cu alţi ochi ştirea următoare: săptămâna viitoare Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Kiril al Rusiei. În Cuba. Mbine, mai e şi faptul că acuş se fac 1000 de ani de la Marea Schismă şi toţi se simt obligaţi să marcheze momentul într-un fel sau altul – dar mie totuşi ceva-mi zice că legătura dintre întâlnirea celor doi şi conciliul ortodox din iunie e mai importantă decât legătura dintre întâlnirea ăstora doi şi aniversarea Schismei. Later edit: ştirea a apărut acuma şi aici, cu informaţii suplimentare.

Vom reveni cu observaţii şi informaţii pe măsură ce ele se vor dovedi interesante.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s