Lectura de weekend (CXXVIII)

În peregrinările mele internetice după principii şi explicaţii fizico-chimice prin procesele de gătire (na: dacă tot mă interesează întrebările gastronomiei, păi le cercetez de le merg fulgii, din temelii) am dat peste „Bulletproof”. Bulletproof ăsta fiind în fond o cafea cu zahăr şi cu unt – creaţia unui individ care zice că e cea mai cea băutură posibilă, face mintea brici şi mens sana in corpore sano şi tot ce vrei.

Mă fascinează genul ăsta de nod în care ajung invariabil cu chestiuni asemănătoare: pe de o parte, îmi seamănă prea de tot cu un vânzător de ierburi detoxifiante, iar faptul că vrea să-şi deschidă un lanţ de cafenele cu suprapreţuri sigur nu-i dă o alură de om serios – pe de altă parte, cine n-a pus niciodată status-quo-ul sub semnul întrebării, ăla sigur nu a progresat. Ca să nu mai vorbim de mărturia omului care, dacă e să-l credem pe cuvânt, a reuşit să scape de obezitate abia după ce a luat-o pe calea asta. Şi, ce-i drept, dpdv strict chimic grăsimea chiar e un purtător de gust (deci înseamnă că respectiva cafea are cel puţin un merit, acela de a fi gustoasă); iar complementar, cofeina stimulează metabolismul, ceea ce înseamnă că grăsimea ajunge într-adevăr mai repede în organism (de unde şi sursa de energie). Dar de aici şi până la a consuma acest tip de grăsime, cu această frecvenţă (zilnic), şi mai ales însoţită de această dietă… ei bine, mai e cale lungă.

În fine. Lectură thought provoking.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s