Lectura de weekend (CXXVII)

E o temă recurentă pe aici – şi nu văd de ce aş schimba acest fapt: despre utilitatea, necesitatea şi relevanţa matematicii în şcoli. Astăzi din perspectiva „predicatorului”: cine sunt, cine pot fi aceia care să se ocupe de partea de PR a matematicii? Cine face totuşi reclamă şi lobby în favoarea matematicii – în şcoli, în lume, în societate?

În orice ştiinţă cu ifose academice partea de PR e inexistentă, fiind privită cu dezgust de către practicanţi; mai mult decât atât, aceia care totuşi întreprind ceva în această direcţie sunt automat descalificaţi dpdv profesional, fiind priviţi drept ştiinţologi mai de mâna a doua, aşa – care, nefiind capabili de cercetare serioasă, se preocupă şi ei cu ceea ce pot.

Cu tipul ăsta… CV-ul îl recomandă pentu cercuri foarte înalte, ceea ce înseamnă o oareşce credibilitate între colegii săi de breaslă. Iar în toată povestea din articol (cam scurtă pentru ceea ce m-aş fi aşteptat din titlu) se distinge totuşi o argumentaţie, înţelegi ce vrea omul să realizeze cu viaţa lui, şi ce anume îl face să funcţioneze. Comparaţia cu Lady Gaga însă aş zice că e cam riscantă, pentru că oamenii au în general prejudecăţi ori faţă de matematică (o detestă) ori faţă de Lady Gaga (o dispreţuiesc), aşa că puţini sunt aceia pentru care comparaţia are sens.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s