Reflexe neconstructive

Când Oprescu zice că trebuie să antiseism, că reabilitarea clădirilor din Bucureşti, că pericol, că alea-alea… reflexul meu este să trag concluzia: „Aha, deci a pus deja la cale un biznis cu o firmă prietenă, specializată în reabilitări”. Sau în confecţionat buline roşii de tablă. Să fim serioşi: problema se târâie prin atenţia publicului de vreo… 10 ani, dar abia acuma şi-a făcut loc pe agenda lui Oprescu?

Mai mult: de fiecare dată când Oprescu ia cuvântul, mereu în una şi aceeaşi retorică a „ce-tă-ţeeeenilor”, mereu pozând în ocrotitorul bucureştenilor – ei bine, de fiecare dată concluzia automată este un „E clar”.

… Ceea ce, dată fiind problema din faţă, e un mare păcat. E o problemă veche, importantă, care şi-aşa a fost nedreptăţită foarte multă vreme iar acuma, dacă nu e luată în serios din cauza acestui domn, tot o să fie în pierdere. Păcat că, la fel ca şi mine, sunt generaţii de sceptici care nu iau în serios iniţiativele astea – niște rețineri alimentate, confirmate, validate şi susţinute de toate derapajele cu care sunt pline jurnalele de ştiri.

Da chiar! Sunt acuma curioasă: jocul ăsta de domino, în care fiecare politician picat în DNA trage după el pe alţii… cam când l-o ajunge şi pe Oprescu? 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s