O abordare

2015/01/img_0293.jpg

Văzui în Amsterdam o chestie care mi-a plăcut aşa de mult încât am pozat-o anume ca s-o pun pe Foarfeca. Iar apoi era să uit de ea 🙂

Avem aşadar un restaurant coreean care propune (printre altele) un gen de experienţă culinară întinsă pe 2 ore şi jumătate, în cadrul căreia participanţii tot comandă câte puţin, mai fac o pauză, mai comandă iarăşi un castronaş… şi tot aşa. Drăguţă idee, nimic revoluţionar.

DAR! Regula e că muşterii sunt rugaţi să comande strict atât cât pot termina de mâncat. „Întru evitarea risipei, resturile vor fi taxate după cum urmează: 1€ pentru fiecare sushi sau frigăruie, 3€ pentru fiecare fel de mâncare rece sau cald”.

Cât de tare e asta!?
E incredibil mai avansat decât „am dat bani pe asta, pot să fac ce vreau cu mâncarea mea!”. Mai ales atunci când ai ocazia să comanzi câte puţin, treptat – apăi chiar nu ai nici o scuză să laşi chestii în farfurie. Decât să-ţi exerciţi dreptul de a face ce vrei cu mâncarea ta – mai bine îţi exerciţi gândirea şi chibzuinţa, precum şi respectul faţă de mâncare şi faţă de bucătar.

Jos pălăria, de-ar prinde la cât mai mulţi!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s