Lectura de weekend (CX)

Lumea e un organism viu, se schimbă încontinuu. „Nimic nu e atât de învechit precum status-quo-ul” (Pep Guardiola), iar „Resistance is futile” (Star Trek).

Trecând peste ironii și referințele la cultura pop: da, schimbarea e continuă, uneori în direcții dorite și anticipate cu bucurie (progresul tehnologic), alteori în direcții cunoscute dar nedorite (radicalizarea Orientului Mijlociu) – iar alte ori în direcții de-a dreptul noi, la care nici nu s-ar aștepta prea multă lume. Cum ar fi de exemplu răspândirea creștinismului în China.

Fenomenul nu e nou, dimensiunea e însă nouă și, aparent, îngrijorătoare pentru Partidul Unic. În condițiile astea apar zeci de întrebări interesante: oare cum o arăta suprapunerea creștinismului de import european (care nici ăla nu pare pur-sânge, ci o corcitură de elemente protestante și catolice) peste cultura și tradiția chineză? Cum sună, cum arată o slujbă chinezească? Adică: cum arată ritualurile? Ce e imprtant pentru comunitățile alea? Și ce efect are opresiunea Partidului?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s