Lectura de weekend (CVIII)

„Carpe diem”, să facem loc temelor actuale atâta vreme cât sunt actuale – și să mai vorbim o dată despre alegeri acuma, cât e momentul.

Pentru cine încă n-a trecut pe la votulmeu.com, să facă bine și să treacă: testul de compatibilitate durează 5 minute, iar la sfârșit se dezvăluie subiectul lecturii din acest weekend.

Primul rezultat, prima pagină, primul desen care rezultă în urma testului e și cel mai puternic argument: vezi imediat, grafic și colorat, cu care dintre prezidențiabili te potrivești cel mai bine (ați răspuns la fel la majoritatea întrebărilor). Ce e cu adevărat interesant se găsește abia la o oarecare răsfoire a rezultatelor, acolo unde sunt listate comparativ toate răspunsurile la toate întrebările.

Foarfeca a constatat că întrebările din categoria „societate” sunt eliminatorii. Putem vorbi până poimarți de economie sau de politică externă, dar mai întâi să auzim răspunsurile la întrebările de trecere: cuplurile gay, cannabisul, avortul, implicarea BOR în stat. Răspunsurile corecte la aceste întrebări sunt considerate „progresiste” – deși în secolul și în lumea în care trăim asta nu mai reprezintă cine știe ce progres, ci normalitate. Ei bine, am fost foarte dezamăgită să văd că, printre prezidențiabilii români, până și un minim nivel de progresism e o sperietoare. Spune și asta ceva…

O să merg totuși la vot. Văd eu pe cine pun ștampila, că rezultatul testului mai tare m-a dezorientat :))

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s