Ce s-ar mai impune (II)

Am zis că mai am și argumente pentru ieșirea la vot în general. De fapt și de drept am un comentariu față de ideea că „oricum iese cine trebuie”. Nu știe nimeni încă cine este acel „cine trebuie” – dar eu m-am gândit să ies în întâmpinarea conspiraționiștilor și am pregătit un pliant care acoperă toate situațiile posibile. Să fie la îndemână în momentul anunțării câștigătorului.

  1. Dacă iese Ponta: păi normal că a ieșt Ponta, trebuia să iasă Ponta, că doar nu degeaba au pompat Dragnea & co în ultima vreme! Ăștia n-au mai fost de atâta timp la putere, îți dai seama că acuma s-au opintit și au plătit peste tot pe unde au putut. Și pe Ponta personal oricum îl ajută și Serviciile Secrete, deci era clar că el iese.
  2. Dacă iese Iohanis: normal că a ieșit neamțul, că doar așa a zis Merkel. Și, cum Merkel l-a pus înainte pe Băsescu, acuma cu atât mai mult are nevoie de unul de-al ei să-i fie obedient în țărișoara asta. Era clar de la bun început că Iohanis trebuia să iasă.
  3. Dacă iese Macovei: pe asta au ajutat-o ăia de la UE, ăia de la DNA și îl are în spate pe Băsescu. Era clar că pe ea urmau s-o pună președintă!
  4. Dacă iese Udrea: ce, nu era clar de la bun început că Băsescu va ține să-și continue hegemonia?
  5. Dacă iese Meleșcanu: păi ăsta e cu Serviciile, normal că l-au făcut să iasă! Dacă a reușit să vină ă și cu 400.000 de semnături atunci când și-a înregistrat candidatura – ce mare chestie să iasă majoritar la numărătoarea voturilor?
  6. Dacă iese Tăriceanu: normal că Ponta nu avea nici un interes să se care la Cotroceni și să lase din mână deodată și Guvernul și Partidul! Așa că l-a pus pe popândăul ăsta în față, să aibă la Cotroceni pe unu cuminte, și el să-și vadă de ale lui în continuare
  7. Dacă iese Kelemen Hunor: doar Iohanis era clar că e incompatibil, așa că s-au înțeles ca neamțu să capitalizeze voturile iar apoi să facă schema „dragă Stolo” și să-l propulseze pe ungur în funcție, ca să fie și Merkel mulțumită.

nu cred că mi-a scăpat nici o variantă. Deci… Pentru cei care intenționează să stea acasă duminică pe motiv că „n-are rost, oricum iese cine trebuie” – din partea mea nu-i nici o problemă, numai să folosească pliantul ăsta în seara de 16 noiembrie, și să citeze sursa 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s