Lectura de weekend (CV)

Nu știu dacă mai sesizează cineva, dar pentru cine survolează publicațiile internaționale a devenit FOARTE dificilă eschivarea de la subiectele dominante: ISIS, Israel, Orientul Mijlociu în general, Ebola. În linia a doua: Ucraina, scoția, probleme de violență domestică și/ sau de sexism și/ sau de rasism care se-ntâmpla prin SUA… Bun ar fi să facă mai multă lume ca la Reddit, care avertizează din capul paginii că anumite subiecte domină momentan discuția, iar cine nu are chef de ele are la dispoziție butoanele „Ascunde ISIS”, „Ascunde Ebola”, „Ascunde toate subiectele dominante”.

Oi fi eu cetățean al planetei, interesată de geopolitică și mersul trebilor – da’ și când mi se acrește, păi solicit pauză imediată. Așa și azi: să n-aud nici de Obama nici de Papă, nici de vreun ayatollah sau de vreun medic din Africa. Ia ceva inofensiv și relaxant, cumincior și amuzant: rubrica unui anume Troy Patterson de la Slate, „Gentleman’s Scholar„, un Radio Erevan pentru nedumeririle domnilor în materie de bune maniere. Unele articole încep cu „A Gentleman’s Guide to…” și îi învață pe domni să găsească calea cea dreaptă din cele mai prozaice dileme și încurcături: cum să poarte pantalonii (peste burtă?, sub burtă?) sau cum să se comporte în caz că și-au tamponat mașina.

Relax, zic – lectură placută!
*Dacă totuși cineva are chef de ceva mai substanțial, o analiză excelentă despre cum se insinuează din ce în ce mai îngrijorător creaționismul în școlile texane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s