CM2014, primul rezumat

În primul rând trebuie să mărturisesc o treabă: mă uit la jucători și mereu mă întreb „oare în timpul lor liber, oamenii ăștia, câți mafioți,câți dubioși, câți patroni de cluburi de noapte, câți traficanți de droguri, câți pești, câți cămătari cunosc? Pe o scară de la 0 la 10, cu 0-ul înfipt pe undeva prin Atlantic (mi-e greu să văd un Messi îmbârligat în afaceri dubioase – chiar dacă, datorită trecutului personal sau a cartierului în care a locuit, poate știe din vedere vreo doi dealeri de iarbă) – și cu 10-le înfipt bine prin Rusia și prin Orientul Mijlociu. Câți traficanți de arme, câți bandiți, câți traficanți de carne vie și câți asasini? Pe jucătorii coreeni î văd, iarăși, cuminsiori și serioși – dar africanii?

Și-acuma runda de observații:

  1. Respect pentru jucătorii care aleargă două ore prin caniculă, în meciuri începute la ora unu la prânz – și asta numai pentru ca noi europenii să ne putem petrece serile ploioase cu entertainment pe lângă berea de sub nas.
  2. Mi sa rupt inima de mila Chile-lui, rezultatul final a fost mai mult decat ilustrativ: le-au lipsit literalmente doi centimetri pentru ca să mai aibă o șansă de câștig. Dramatic meci, de-aia-i frumos fotbalul.
  3. Mă enervează că e așa o temă standard mereu asta cu vârsta jucătorului. Dacă are sub 25 de ani, are doar 25 de ani. Iar dacă are peste 29 de ani, atunci e prilej de mirare că încă mai poate. Get over it, n-ar fi pe teren dacă n-ar fi super bun.
  4. M-am mirat iremediabil de uruguayeni și de restul celor care i-au luat apărarea lui Suarez, zicând că ce așa mare lucru a făcut, nu merita să fie eliminat. Pardon? Cine mușcă incontrolabil oameni pe stradă e instituționalizat urgent (fie la Rahova fie la Socola), de ce ar profita un fotbalist de alte condiții?

Mno. Să vedem cum s-o termina, că deja a fost un eveniment peste medie până acuma.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s