#YesAllWomen

Văleu ce mai freamăt, ce mai zbucium pe interneți zilele astea pe tema băietului care, neiubit și neînțeles până la etatea de 22 de ani, a convocat la el acasă toate fetele care l-au respins vreodată și le-a omorât. Dupa care a ieșit să ia niște aer și, dacă tot era pe-afară, a mai tras cu pușca random în oamenii de pe strada – până când, în cele din urmă, s-a sinucis. Zbuciumul internetic de care zic fiind cu precădere în reacția feminină/-nistă, care a văzut în fapta băietului rădăcini profund misogine. Hashtag-ul din titlu fiind port-drapelul discuției.

Hrm.
Într-o societate ideală, care nu ar lua în seamă nici culoarea pielii, nici religia, nici orientarea sexuală… acolo nici sexul nu ar fi o temă de discuție. Și, în consecință, nu ar mai fi vorba niciodată de „misoginismul bărbaților”, nici despre așa-numitul „entitlement” feminin, nici despre misoginismul femeilor, nici despre nimica. Că discuțiile astea pur și simplu n-ar avea obiect.

Da, există dobitoci care mai mult tolerează decât să ia în seamă părerile femeilor dimprejur. Există și măgari care au impresia că, dacă ei găsesc o fată atrăgătoare, atunci fata respectivă ar trebui să se simtă cel puțin flatată. Prin urmare, înțeleg perfect frustrarea feminină pe care a exprimat-o cineva la un moment dat pe net: „Dacă vreau să fiu lăsată în pace, să zic că «am prieten» e mai eficient decât să zic pur și simplu că «nu sunt interesată» (bărbații respectă mai degrabă teritoriul unui alt bărbat)”. La dracu, și pe mine mă calcă pe nervi vânzătorul de la aprozar care mă servește într-un fel atunci când port o rochie de vară, și în cu totul alt fel atunci când mă prezint în blugi. Indiferent cât e de explicabil și raționalizabil acest fapt, tot mă enervează.
Există bărbați care cred că li se cuvine tot, superficiali și nesimțiți. Asta e. 
În urma lor rămân fete excluse, frustrate, jignite inutil, poate chiar rănite.
Tot așa de bine există și renumita bârfă feminină, care toacă masculii dimprejur până-i desființează. De asemenea, modul în care unele domnișoare își arată dezinteresul (atunci când sunt curtate) e de multe ori de-a dreptul crud, dacă nu și dezumanizant. Prin urmare tind să cred că sentimentul de umilință și frustrare pe care-l resimt băieții confruntați cu respingerile repetate… o fi justificat. Iar frustrarea iată că poate explica (nu justifica, doar explica) un omor în serie.
Da, există fete care cred că li se cuvine tot, superficiale și nesimțite. Asta e. 
În urma lor rămân bărbați excluși, frustrați, jigniți inutil, poate chiar răniți. 

Se vede paralela?

Bun. Pentru că de fapt e vorbărie goală: în fond e vorba de oameni nesimțiți, care nu știu să se poarte uman cu alți semeni, care nu au idee de respect, de sinceritate constructivă, de bună_voință, de fermitate socială, de politețe, de… chestii de-astea care fac relațiile să meargă onest.

Așa că zarva anti-misogină mi se pare că se ocupă de o non-problemă – și pe deasupra și în mod greșit. Nu trăim într-o societate perfectă – dar nici n-o să se îmbunătățească nimic dacă tratăm prost niște probleme vechi de când lumea.

Ah, da: și într-o societate ideală un puști de 22 de ani n-ar dispune în mod legal de arme de foc, pe care să le descarce în țeste nevinovate la primul trip dubios.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s