Lectura de weekend (LXXXVI)

Vremea urâtă domnește cam pe toate meridianele relevante pentru Foarfeca – iar de Florii oricum e cam plictiseală – așa că profităm de ocazie ca să vârâm sub nasul cititorilor un articol lung. Nu e degeaba nici revista, nici autoarea, și nici articolul, așa că merită citit până la ultima propziție.

Hey! Parents! Leave those kids alone!„, cum ar veni – despre cum copiii zilelor noastre sunt mult mai protejați de lumea exterioară decât orice altă generație de dinainte. „Overprotected”, cum s-ar spune.

Titlul nu cred că mi-ar fi atras atenția în mod normal (mna, încă nu-s la vârsta la care să mă intereseze parenting-ul :p ), dar tocmai ce fusesem cu niște zile în urmă la o sindrofie socializatoare unde se găseau multe „mămici”; gazda evenimentului are o fată în clasa a III-a; și se lăuda (mămica-gazdă) că fata deja merge la școală singură – în condițiile în care școala e literalmente… cum să spun? O stație de tramvai de casă, în condițiile în care stația de pornire e la ușa casei, iar stația de oprire e la poarta școlii. Să meargă fetița pe jos până la școală, a se observa, nu intră în discuție; mai mult, ulterior în discuție a reieșit și faptul că nu e nici suficient de sigur să meargă pe cont propriu să ia pâine de vizavi. În clasa a III-a, repet!

Mda. Lectură plăcută, dară!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s