Lectura de weekend (LXXXV)

Există un anumit discurs (mai ales printre adepții masoneriei și a conspirațiilor oculte) cum că vai săraca România nu e (re)cunoscută pe plan mondial așa cum ar trebui să fie, că iaca ce valori naționale – Eminescu, Iorga, Eliade – și ce contribuții la civilizația omenirii – stiloul, insulina, caloriferul – dar ce folos dacă la mijloc e neșansa de a fi români/ ortodocși/ nesupuși ocultei mondiale.

Bun.

Drept e că, dacă nu erau așa vocali patrioții, poate nici n-aș fi aflat de contribuțiile românilor la mersul treburilor prin lume.

În schimb însă abia acuma am aflat că un român este pionier (și instituție de referință) în domeniul nootropicelor. Adică medicamentele care îmbunătățesc memoria/ gândirea/ efortul intelectual. Păi bine bă!, așa patrioți suntem? Ne facem de râs cu „românii – inventatorii caloriferului” – iar chestiile cu adevărat relevante le trecem sub tăcere?!!?!?! [Subiectul nootropicelor este in sine foarte complex și controversat, nu stăm acuma să-l dezbatem. Acuma vorbim despre faptul că farmacologia/ chimia/ psihologia românească aduc o contribuție semnificativă la bunăstarea lumii]. Na: pentru cine era până acuma la fel de ignorant ca și mine, poftim un punct de plecare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s