Unde călătorim ca să fim cool: studiu. Partea a treia (I)

A doua filtrare: metodă.

Am cutreierat tot Mapamondul și am hașurat (sau ne-hașurat) fiecare țară care ne-a ieșit în drum. Acuma-i momentul să facem un rezumat și să purcedem la un oarcare fine-tuning, în pregătirea rezultatelor finale. Că nu de alta, dar ne-am propus o ierarhie: nu putem prezenta ca rezultat o movilă de 1234 de țări. Sau mă rog: o movilă de 80 de țări, cum e în cazul nostru. [Am eliminat între timp Madagascarul din schemă, din cauza recentei epidemii de ciumă bubonică].

Mărturisesc că mi-a luat atâta vreme continuarea studiului ăstuia tocmai pentru că nu găsisem un mod succint de a prezenta filtrarea asta. Adică problema nu a fost filtrarea, ci cum să fac să nu iasă o postare kilometrică, pe care să n-o citească nici dracu. Dar într-un final am recurs la soluția cea mai elegantă și cea mai la îndemână: reprezentarea grafică, respectiv schema logică.

Dexicii

Mno. Rămâne ceva neclar dincolo de punctul ăsta? Rezultatele clasamentului preliminar le am deja compilate într-un excel – dar na: oricine știe că o prezentare prea lungă și prea plină de date face mai mult rău cauzei, că pierde publicul. Mai bine spartă în două episoade mai zvelte și mai digerabile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s