Elucubrații cinematografice

E deja în cultura populară și devine din ce în ce mai evidentă aberația asta a naturii, faptul că Leonardo DiCaprio încă n-are nici un Oscar să-și pună pe milieul de pe televizor. Dacă are. Milieu, zic. Interneț-ul e plin de memes pe tema asta (iată un gros-plan cu decernările de anul trecut):

  

A’ma… nu zice nimeni că DiCaprio nu e actor bun. Și versatil și serios și muncitor și capabil și inspirat și convingător și arătos și talentat și excelent. Da’ ce folos dacă n-are noroc? Că iaca, de exemplu anu’ ăsta: l-am văzut în Wolf of Wall Street. Bine jucat, rol greu, efort incontestabil, Scorsese, film de premianți. Da’ ce folos, dacă există Matthew McConaughey în „Dallas Buyers Club”? L-am văzut încă înainte să se fi publicat nominalizările la Oscar, și până și mie mi-a fost clar din avion că McConaughey ăsta, așa outsider cum e, proaspăt reîntors în liga I, a făcut o treabă de Oscar. De fapt nu, invers: dacă ar lua DiCaprio premiul anul ăsta ar fi așa un sentiment că i l-au dat ca să nu-l împingă încă un an, ca să remedieze aberația la care s-a ajuns până în momentul de față. Culmea ironiei, McConaughey face un monolog genial fix în Wolf of Wall Street.

Eh, până pe 2 martie mai e o grămadă de timp, abia a venit iarna. Avem vreme să vedem tot ce e de văzut și să facem pronosticurile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s