Lectura de weekend (LXXIII)

Vine.

Vine. Inevitabil, o să vină.

Depresia de iarnă, ce altceva? Perioada aia când zilele arată toate la fel, iarna nu se mai termină, și orice socializare e un efort conștient în lupta cu tentația de a rămâne în bârlog. Și parcă sprinteneala specifică verii, când rezolvi 4 chestii concomitent în timp ce plănuiești un grătar cu prietenii… ei bine, aia pare din alt film. (Anul ăsta am inclusiv un plan de bătaie pe acest front, cu toate intervențiile plasate strategic la intervale gândite – dar despre asta vorbim altă dată).

Ei, Science Daily a venit în întâmpinarea celor care suferă de winter blues cu un articol cam… Căpitanul Evident. Normal că acuma fix după sărbători începe perioada aia nașpa. Dar e bine că articolul verbalizează, știutor, și cauzele concrete. Mai mult, depresia asta de iarnă are și un nume științific, Seasonal Affective Disorder (SAD). Ironic cum se potrivește acronimul 🙂

Mai mult de-atât: dacă cercetăm mai amănunțit pe Wikipedia cum stă treaba cu SAD ăsta, observăm că printre soluții există și varianta de management ocupațional. Dacă vrem să cercetăm încă și mai îndeaproape, vedem că evaluarea SAD-ului se poate face cu un sistem de intervievare denumit, prescurtat, SIGH-SAD.

….iar asta chiar că le întrece pe toate! 😀 (potrivirea acronimului în context, zic, *wink-wink*)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s