Unde călătorim ca să fim cool: studiu. Partea a doua (IV)

Să revenim la studiul nostru abmbițios în care ne-am propus să cernem lumea, țară cu țară, ca să aflăm ce destinații se mai califică în ziua de azi la un voiaj cool. În secțiunea de azi ne ocupăm de-odată de ambele Americi, că e simplu.

americas-outlAșadar tăiem de pe hartă în primă fază destinațiile super-turistice. SUA și Canada. Sigur, orice călătorie transatlantică e remarcabilă în sine, iar un concediu extins prin Canada are multe de oferit – dar nu sugerează cine știe ce aventură, cine știe ce culturi necunoscute, nu aprinde imaginația ascultătorilor prea de tot. Deci pică de pe listă. A se remarca faptul că am hașurat SUA, dar am lăsat Alaska liberă.

americas-outl-banalApoi trecem la zona prea-de-tot-cool. Care e mare: Mexic, Brazilia, Argentina, și de fapt cam toată America de Sud. Oamenii au cam fost deja pe-acolo, au văzut, sunt poze care să ateste prezența exploratorilor cunoscuți prin Rio, pe la Machu Picchu – ca să nu mai zic de Buenos Aires, unde au dispărut fără întoarcere minim 3 amici. Deci nu se califică pentru scopul nostru, cel de a impresiona.

americas-outl-banal-coolCe mai rămâne, dat fiind că nu sunt războaie și deci nu mai avem ce hașura? Păi țările mai discrete, gen Ecuador, Guyana sau Suriname. Am lăsat și Venezuela, că totuși nu e așa o destinație de primă mână. Sunt chestiuni de siguranță la mijloc – dar nici nu e chiar așa de periculoasă încât să nu poată călca un picior de european pe-acolo. Așa. Și mai rămâne America Centrală, cu chichinețele de la Haiti până la Jamaica.

Am zis că vrem țări mari, unde se poate face un voiaj întreg. Republica Dominicană, de exemplu, nu poate îndeplini condiția asta – dar să presupunem că putem lua America Centrală ca pe un întreg. Când oi trece la al doilea nivel de analiză, o să verific dacă e fezabil scenariul cu călătoria dintr-o țară într-alta fără prea mari formalități.

Hai că am cernut deja o grămadă de lume, nu mai avem mult!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s