Unde călătorim ca să fim cool: studiu. Partea a doua (III)

asia-outlSăptămâna trecută ne-am ocupat de Europa şi de Orientul Mijlociu, acuma veni rândul şi Orientului Îndepărtat. Cu negru marcăm ţările pe care le scoatem din discuţie, şi începem analiza.

Prima observaţie este că ţările ultra-turistice sunt tot aceleaşi cu destinaţiile şic pentru europeanul de rând: China, India, Tailanda, Vietnam, Coreea de Sud, Sri Lanka. Hong Kong şi Singapore. Cu Japonia am stat în mari dubii dacă s-o includ în listă: chiar dacă e, teoretic, o ţară atractivă – nu ştiu cum se face că nu cunosc pe nimeni care să fi mers în voiaj în Japonia, să fi făcut un voluntariat sau un semestru gen Erasmus sau o şcoală de vară sau o practică în Japonia. Sau să-şi dorească să. Deci… cu riscul de a introduce o eroare în sistem, o să las Japonia nehaşurată.

asia-outl - cool

Urmează partea cu războaiele. Asia nu e bântuită de războaie, în schimb avem o problemă în Coreea de Nord. Asta însă nu ne restrânge semnificativ harta posibilităţilor.

asia-outl - cool - nogoNe rămân deci aşa:

  • Nepal, Butan
  • Japonia, Taiwan
  • Bangladesh, Myanmar, Laos, Cambodgia, Malaezia, Indonezia, Filipine.

Mda, şi cu Indonezia sunt părţi ultra-turistice,  dar am considerat că ţara e suficient de mare – iar zonele necunoscute sunt suficient de multe, încât… fie, o lăsăm nehaşurată. Şi ne rămân deci 11 ţări, grupate în trei categorii după cum le-am arătat.

Hai că am făcut progrese semnificative, am cernut deja mai bine de jumătate de lume. Continuăm studiul cândva zilele astea – până una-alta ne ocupăm cu Crăciunul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s