Unde călătorim ca să fim cool: studiu. Partea a doua (II)

*La ora la care apar aceste rânduri probabil că Foarfeca dârdâie pe undeva prin gara din Cluj, așteptând trenul următor. Impresii probabil abia mâine, iar acuma încă un capitol din ambitiosul studiu început săptămâna asta.

Deci cu Europa am terminat-o, acuma hai să ne mutăm perspectiva, cu minimul necesar, către Est, în Orientul Mijlociu. Și asta e o regiune relativ simplă: pică multe țări imediat 🙂 În primul rând, să stabilim de la ce începem: Turcia o păstrăm neagră, așa cum am convenit în episodul trecut.

meoutl - black

În contextul ăsta, ne uităm în primul rând la destinațiile care sunt prea… banale, unde a fost toată lumea. În Dubai (Emiratele Arabe Unite, poftim) au fost toate pițipoancele, și… stau în dubii dacă să pic și Israelul. Da, e o destinație turistică de primă mână, deci pică de pe lista noastră.

meoutl - black - banalÎn continuare, la zona Orientului Mijlociu se aplică, din păcate și criteriul războiului: Siria, Afganistanul și Irak-ul pică primele, iar în Liban sunt multe violențe din cauza conflictului de alături. Deci harta se restrânge după cum urmează:

meoutl - black - banal - warÎn fine, mai există în Orientul Mijlociu diverse tensiuni și situații neplăcute, pe care nu vrea să le experimenteze nimeni în voiaj. Mai ales o femeie. Drept pentru care de pe listă trebuie să pice Pakistanul și Iranul în primul rând. Apoi Yemen-ul (criză politică majoră) și Arabia Saudită (mai ales pentru femei). În fine, Uzbekistanul (nu vrem să validăm dictaturile tâmpite). Deci rămâne foarte puțin:

meoutl - black - banal - war - nogoNe rămân Iordania, Oman-ul, Kuweitul și Qatar-ul – și, pe partea cealaltă, Kirgistanul, Turkmenistanul și Tajikistanul. Cu mențiunea că -stan-urile astea nu-s cine știe ce accesibile direct din Europa.

Dincolo de asta… Înțeleg că Kirgistanul are niște munți care-ți taie respirația și că Oman-ul are niște plaje care-ți taie respirația… Iar Iordania e o destinație foarte șic, de fapt. Clasificarea ulterioară se face în funcție de gusturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s