De azi în fix o săptămână…

… o să iau drumul României. „Drumul” în sens propriu, că mă pornesc pe cale terestră. Via Praga, via Budapesta, via Cluj.

O să fie lung, evident – dar n-am mai fost demult așa de emoționată și de entuziasmată de o călătorie. Mai ales o călătorie spre România. Mi-era dor de grămada de impresii pe care le aduce un drum lung cu trenul/ autobuzul, mulțimea de lucruri pe care le vezi călătorind pe timp de zi. Da, asta-i o altă noutate: de obicei caut să călătoresc pe cât posibil pe timp de noapte.

Posibil să-mi blestem zilele după primele… 10 ore de drum, dar până una-alta mi-am făcut o selecție de cărți pe care o să le iau cu mine, precum și materiale de scris. Și, de data asta, o să am grijă să-mi ofer cafea în condiții decente. Iar în rest o să privesc pe geam transformarea peisajului de la Vest la Est. Mare splendoare n-o să mi se arate acuma, în zilele astea mohorâte de decembrie – dar pot, de exemplu, să fac un clasament mental al instalațiilor de Crăciun pe care o să le văd.

O singură hibă are toată afacerea: și anume că tot traseul transformării peisajului o să sfârșească, foarte probabil, în autogara de la Suceava. Aia despre care am tot zis că e cel mai odios loc cu putință, o dărăpănătură hâdă, papornițe și țigani între noroaie și bălți, alături de un chioșc soios cu cremvurști uscați pe post de hot-dog la 1 leu. Adică un „punct de minim” deosebit de „minim”, între acasă 1, care e frumos și plăcut, și acasă 2, care e de asemenea frumos și de plăcut.

Dar în fine: am zis că aștept cu nerăbdare momentul. Oi povesti când o veni vremea.

Reclame

2 gânduri despre „De azi în fix o săptămână…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s