Musca-n lapte

Mă abordează zilele trecute un sondaj scurt, că dacă „fac outdoor”, și că dacă da, atunci ce mărci de haine folosesc în acest scop – respectiv, ce mărci aș folosi. Și iată tabelul de propuneri:

ScreenshotObservă cineva enormitatea? Observă cineva ce marcă s-a strecurat, ca musca-n lapte, în grupul „meseriașilor”?

Adică-mi și închipui: un om își caută o geacă de mers pe munte – să fie ușoară, impermeabilă, să țină la vânt, să respire la căldură, eventual să arate bine și să aibă toate buzunărașele funcționale pe ea; și stă la magazinul de munțomani în fața raftului, și-și zice „Mammut – nu, Jack Wolfskin – neah, Arc’teryx – niciodată, Windstopper – Doamne-feri… mai bine mă duc în mall să-mi iau ceva de la Adidas!”

Sigur, eu exagerez aici nițel pentru efect. Adidas au produse bune – dar sunt bune numai alea de pe segmentul de sport. Adică îmbrăcămintea funcțională de la Adidas e, într-adevăr, decentă. Dar ce folos?, că în promovarea mărcii ei au ales să lase în umbră produsele cu adevărat bune (acolo unde stă munca valoroasă) – și să bage în ochi sclipiciul, segmentul de streetwear… Care nu numai că-s niște chinezării de o calitate nesemnificativă, dar mai au și imaginea asociată cu alde Justin Bieber. Or, odată ce ți-ai pus în frunte poza cu Justin Bieber… nu prea mai e realist să speri că vei mai fi pe lista de luat în seamă pentru cineva care are nevoie de chestii zdravene.

Acuma chiar m-au făcut curioasă: chiar aștept să văd dacă apare, în viitorul apropiat, o linie de outdoor de la Adidas.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s