Lectura de weekend (LXVIII)

Miroase deja a sfârșit de an, începe postul Crăciunului, tocmai ce vorbirăm de prăjituri, acuș vine și sf. Nicolae – iar pe mine m-a prins spiritul cadourilor cu sacul. Așa că vin de data asta cu trei propuneri de lectură, totul trântit de-odată într-o singură zi de sâmbătă. (Desigur, cineva răutăcios ar putea explica dărnicia asta spontană prin faptul că aveam niște linkuri vechi prin draft-uri și mă plictisisem să le tot văd pe-acolo – dar asta, bineînțeles, este profund neadevărat :P)

Așadar: pentru început, ceva semi-științific, despre cum al câtelea copil ești tu în familia ta (adică fratele mare/ mijlociul/ singurul copil/ etc) îți influențează personalitatea. Nu c-ar fi ceva nou asta, dar e interesant.

Pentru doritorii de beletristică avem un articol despre cum a fost capturat Bin Laden. Mai melodramatic și mai hollywoodian chiar decât Zero Dark Thirty, aproape telenovelistic. Din perspectiva unei copile, deci… categoria grea. Folositor însă întru înțelegerea PR-ului armatei americane și a statului american în general.

În fine, experimentul scriitorului-jurnalist care s-a decuplat voit un an întreg de la internet a făcut înconjurul lumii la momentul publicării – și pe drept. Tipul scrie bine, iar povestea este un document valoros, un fel de „lectură obligatorie” aproape.

Mno. Sper că vremea e urâtă și că există timp și chef de lectură. 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s