Filme în vizor

Se apropie finalul de an, momentul bilanțurilor, The Economist deja scoate almanahul „2013 în poze”, iar în materie de filme… s-a cam spus ce era de spus pe anul ăsta, nu mai urmează decât porția de dulcegării crăciunoase. Așa că niște prime topuri ale filmelor de pe 2013 s-ar putea deja contura bine-mersi. Nu de alta, dar începe iarna, și trebuie material de privit de sub plapumă.

Pe Movie Insider văd că au întreprins un top al celor mai bine cotate filme de către critici. Văd că au și apariții neașteptate, precum „Enough Said” – care nu-i rău, dar nu-nțeleg ce caută între „The Act of Killing” și „Blancanieves”. Nici astea două, de fapt, nu pot fi băgate în aceeași oală.

Tarantino, în măreția-i, a catadicsit să împărtășească fanilor topul său personal de filme pe 2013: 10 filme, n-am văzut decât unul. Încă n-am văzut decât unul, pentru că… arrr!, încă n-au apărut în aria mea de răspândire 😉 Văzând că „Before Midnight” ăsta se tot repetă prin diverse topuri, a fost primul pe care l-am vizat. Și bine-am făcut, e de recomandat. Nu vreo capodoperă de așezat printre clasici – nu, dar un film de conversație, un film de cuplu. De văzut, în orice caz.

Indiewire pare încântat maxim de „Upstream Color” – hrm, nu pricep. Un amalgam de metafore incomplete, un film de un șocant calculat, după o vreme te prinzi despre ce e vorba, însă pe sfârșit se dezintegrează. Merge ca exercițiu de concept, nu ca film de top. Ah, da, și „No!” a fost un film foarte vehiculat anul ăsta. Drăguț și el, arată câte ceva despre Chile. Destul de hollywoodian pe alocuri, dacă mă-ntreabă cineva, dar simpatic. Iar la „Blue is the Warmest Color”… nu știu dacă criticii au putut fi prea obiectivi atunci când au acordat notele bune 😀

Paste Magazine îi dă și el cu aceleași „Before Midnight” și „Upstream Color”, iar Rotten Tomatoes cred că oferă topul cel mai… extraterestru, filme fără legătură cu blockbuster-ele, hollywood-ul, etc.

Deci? Păi deci avem niște locuri de referință, ca o enciclopedie în raft, la care apelezi atunci când ai dubii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s