Estetica energetică românească

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor! Autoritățile române caută specialiști în html 2.0 (cu RFC-ul 2070 din ’97), flash, paint, Microsoft Office ’95, Fortran și Turbo Pascal. Da-da, caută niște rarități, știu.

De fapt autoritățile române încă n-au publicat anunțurile de recrutare pentru acești specialiști, dar le-o iau eu înainte – mizând, isteață, pe anticiparea nevoii de mentenanță a unor site-uri. De exemplu, Societatea Inginerilor Energeticieni din România.

ScreenshotMi se va spune că „da, da’… Societatea asta nu e o autoritate a statului român!”. Formal, nu-i. Dar e un organ consultativ cu multă greutate, așa că are putere și vizibilitate. Se observă designul rafinat, în pas cu tendințele din ’95, precum și abordarea dinamică sugerată de formele rotunde, fluide, centrate pe pagină. Culoarea principală selectată este verde, subliniind calitatea secțiunii dedicate comisiei de resurse regenerabile – iar nuanțarea în gradient pe plan vertical oferă senzația optică de relief.

Screenshot-1În secțiunea de început a paginii ne atrage atenția varietatea cromatică abordată, precum și diversitatea lingvistică de care se dovedesc capabili autorii. Se vede treaba că eventualii aspiranți la poziția de specialist IT în cadrul acestei societăți vor trebui să aducă în CV și calificări suplimentare precum un atestat în WordArt ’95, și eventual nota 10 la desen pe parcursul claselor I-IV.

*

Cine vrea să treacă la nivelul 2 în calificare informatică trebuie să consulte pagina Termoelectrica.ro, să caute în bara de jos a paginii secțiunea „Footer” și să selecteze una dintre opțiunile „White Page”, „Blue Page” sau Green Page”. [Le-aș da eu link direct, doar că se vede treaba că în sectorul energetic ajung doar specialiștii IT care știu să programeze un site dintr-o bucată, fără node-uri, fără linkuri individuale pentru fiecare pagină].

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s