Ocupații de fraieri

Cred că mi-am ratat cariera. Și, ca mine, încă cei mai mulți dintre noi. Ne-am înhămat la munci de birou, 8 ore pe zi (în cel mai bun caz), stress, trafic, presiune, eventual și niște mâncătorie… și-n final nici banii nu ajung.

Iată ce meserie ne-a scăpat: consultant filozofic.

Unde locuiam înainte, aveam prin vecini un birou de consultanță filozofică. Pliantul de prezentare definea și publicul-țintă: oameni care poate trec printr-o criză existențială, o criză de carieră, de identitate, poate chiar criza vârstei mijlocii – care nu se înțeleg cu psihologii, sau care nu au avut succes cu psihologii până acum. Principiul ar fi însă asemănător cu cel al terapiilor psihologice: te duci la consultant, îi expui problema, el îți recomandă niște cărți sau niște autori care s-ar potrivi situației, iar tu îți faci temele și te prezinți data viitoare la o discuție pe tema dată. Și tot așa. Contra 90€ pe ședință.

Iar vara se fac tabere tematice cu cei consultați. O săptămână într-un ambient plăcut, companie citită, cu un program ales (discuții, prelegeri, etc). Acuma am primit un fluturaș nou cu oferta pe vara viitoare: o săptămână prin iulie, într-un castel undeva prin sudul Germaniei, tema va fi „filozofie vs. creativitate”. Între 1000 și 1200€ de căciulă toată afacerea.

Ia te uită, deci, ce-am ratat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s