Un clasic în viață mi-s, nu alta

Se-ntâmplă, mai ales în timpul activităților monotone și plictisitoare, să se producă niște sinapse extraordinare. Niște realizări, niște epifanii, niște legături între idei de mă minunez singură. Aș pune concluziile astea sub formă de citate inspiraționale pe Facebook, doar că mă-mpiedică o oareșce intuiție că nu-i frumos să te autocitezi.

Cea mai proaspătă perlă cu care mă prezint e întrebarea (deloc retorică!) dacă un lucru care-ți ocupă toate gândurile e cazul să-ți ocupe și tot timpul. Aici referindu-mă mai degrabă la o preocupare, o grijă, căutarea unei soluții la ceva, sau de-a dreptul un necaz. Că dacă e ceva pozitiv care ne ocupă gândurile – atunci de ne-ar ocupa și 150% din timp!, doar n-o să stăm în calea propriei fericiri.

Deci da. Întrebarea nu-i retorică, și e-n lucru. De cele mai multe ori, genul ăsta de grijă/ preocupare se cheamă stress – dar nu întotdeauna. Nu vorbim aici de tehnici de dez-stresare, ci pur și simplu ne întrebăm dacă tot consumul interior justifică transformarea în autist. Ai aflat că de azi într-o săptămână ai o prezentare superimportantă – te apuci de pe-acuma și muncesti la ea non-stop, în fiecare zi și în fiecare seară?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s