Două știri într-una

ANAF-ul a dat un ordin săptămâna trecută, sau scos o lege, sau a compilat un cod – nu e clar ce-a făcut, atâta-i că se leagă de ceva posibile taxe pe bunurile transportate din-/înspre vecinii non-UE. Sau accize, tot nu-i clar. De la taxa asta sunt scutite bunurile personale transportate în bagaj – dar numai în limita a 430€ max. Transportul unui aifon, deci, nu e clar unde se încadrează.

Pe scurt: o varză. O varză consultabilă aici.Ce înțelegem noi însă dintr-o lege nouă, venită din senin, și care arată ca un lucru neterminat, din care nu se înțelege nimic? Înțelegem că undeva, cineva are o agendă. Cineva vrea să scoată o lege voit ambiguă, cu care să șantajeze apoi grupul vizat. Șantajul constând în „uite legea; dacă nu ești cuminte, atunci s-ar putea ca interpretarea oficială pe care i-o dăm legii să te vizeze, din întâmplare, exact pe tine”. Am mai văzut de-astea.

Cealaltă știre din știrea asta este că…

Masura a fost luata „avand in vedere actiunile de control desfasurate in luna septembrie a acestui an in zona de nord-est a Romaniei la frontiera cu Ucraina privind marfurile introduse in tara de catre calatori, care prin valorificarea lor pe piata neagra conduc la neincasarea taxelor aferente, contribuind astfel la cresterea evaziunii fiscale”

Nnnnoooa!… *strigă orice bucovinean plesnindu-se cu palma peste genunchi*. Măi ce spirit fin de observație, ce acțiune subtilă a controalelor din septembrie, ce profesionalism! Cum a u descoperit ei acuma, proaspăt, că lumea trece țigări și alcool dinspre Ucraina! Pe la Siret cumva? Imposibil! Cine s-ar fi gândit?

*

Și? Și nimica. Tot mai plăcut în realitatea ailaltă, aia cu cărți, preocupări științifice, întebări de viață în general.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s