Lectura de weekend (LXIV)

Nu știu câți dintre cititorii Foarfecii frecventează cabral.ro. Personal fac cam o vizită pe săptămână, de obicei într-o săptămână are timp să apară un articol interesant. De ce să nu recunosc, sunt topită după serialele lui cu pățanii, scrie cu mult umor atunci când are timp și chef – și asta e ceea ce vânez de fapt. Așa că săptămâna asta m-am bucurat să dau peste un serial: Confesional dramatic în patru părți (unu, doi, trei, patru).

Când să-l citesc însă… O. Tu. Doamne. Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Culmea e că nu-i SF, cunosc personal oameni care trăiesc așa, într-o dramă perpetuată. Efectul sufocant al serialului lui Cabral vine din mulțimea de detalii – cunoștințele mele nu au apucat niciodată să-mi toarne atâtea detalii despre cum a sunat-o el pe ea marți, iar ea a ieșit cu colegul celălalt vineri. Poate și pentru că am schimbat eu vorba?

Dar nu pot decât să mă-ntreb, consternată: oamenii ăștia n-au nevoie de un hobby, ceva? Să le taie cineva minutele de la mobil, pentru început, că prea se creează contextul la discuții triviale și drame inutile – și dup-aia să-și investească energia în orice altceva. Cluburi montane, cluburi de filatelie, cluburi de motocicliști, conferințe de IT, comic con, cursuri de pe coursera, călătorii de învățare a limbilor străine, o formație de rock într-un garaj, reparații auto, studiul bucătăriei chinezești,  fotbal, cărți, galerii de performing arts, escaladă, bloguri, degustări de vinuri, construcția de zmeie… doamne iartă-mă, câte chestii se pot face în lumea asta!!! Mai multe surse de satisfacție, mai puțină nevoie de dramă în viața personală, zic… Mă rog, lectură plăcută…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s