Cu altă pălărie, da’ aceeași Mărie

„Primăvara arabă”, entuziasm, proteste, răsturnarea dictaturilor, ajunge, vrem democrație, uniți schimbăm. Creștinii din Cairo își dau mâna să facă zid în jurul musulmanilor în piață, la proteste, când aceștia vor să se roage. Ce umanitate, ce spirit, ce lume frumoasă! Entuziasm, hai că se poate, binili învingi.

După o vreme… se răspândește știrea că e foarte periculos pentru femei să participe la proteste, că le paște violul. Asta cu toate că a) au dreptul legitim să iasă, b) susțin cauza, c) ajută cauza, sporind numărul participanților și a vocilor. Iar mai nou nici umanitatea în ecumenism nu mai e ce-a fost, creștinii sunt dintr-o dată sunt țapi ispășitori pentru nu-se-știe ce, așa că trebuiesc persecutați.

Vorba unei prietene: te gândeai că uite, se poate, hai că va fi bine și în țările arabe, hai că merită ajutați la o adică… și când colo nu-s decât niște găști de bărbați înapoiați și nef***ți, o haită de neandertalieni bezmetici.

România, UE, criza a cam trecut, parcă și economia și-a mai revenit, hai că se poate, o nouă clasă de mijloc începe deja să se contureze, ba chiar iată: răsar și mugurii unui spirit civic, iată proteste, iată rezistență, iată o pâlpâire de societate civilă. Gazele de șist, Roșia Montană, DNA, lumea începe din nou să se intereseze de politică, vai ce frumoasă va fi transformarea.

Până una-alta însă… oricine deschide gura mai serios, e pocnit în cap. Procurorul care l-a trimis pe Dragnea acolo unde i-e locul – demis; directorul Institutului Național de Geologie – demis. Se aude că regionalizarea României va însemna că porturile, de exemplu, vor intra sub stăpânirea autorităților locale, adică Mazăre dă lovitura vieții.

Schimbarea, așadar, nu-i tocmai după colț. Că „clasa politică” e fix neschimbată – iar „clasa mujicilor”, cea care-i votează, e și ea exact fix neschimbată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s