Portugal

Doamne, ce oameni linistiti si inceti!

Sunt multe, multe de povestit din ultima saptamana si jumatate. Leipzig, Faro, Quarteira, Armaçao de Pera. Carvoeiro, Alvor, Portimao. Lisabona. Mérida. Si in sfarsit Madrid. In fiecare zi o noua peripetie. Campinguri, traseu de drumetie, sate de pescari, plaje salbatice, autostop, cafea, prajituri portugheze, fructe adevarate, nisip, soare. Super Bock, Philosophioe Heute, peste delicios in fiecare zi, palmieri. sate intregi construite numai pentru englezi bogati. Miros de sare si de pin, cactusi banali, oameni prietenosi, case poetic-darapanate. Oceanul cu valuri puternice, vuietul valurilor noaptea, puzderia de stele pe plaja, noaptea.

Si Lisabona, plina de viata, plina de acel nu-stiu-ce care te face sa vrei sa mai stai, sa mai revii, sa te simti bine.

Imaginea din Faro: sambata seara, cald, toata lumea pe terase, se juca derby-ul celor doua echipe mari portugheze. Cu toate astea, nu se auzea nici musca. In Spania, in schimb, cand intri, parca intri iarna, de-afara, intr-un bar aglomerat: deschizi usa si te loveste in piept, dintr-o data – galagie, inghesuiala, trebuie sa tipi ca sa te faci auzit. Am descalecat pentrui cateva ore in Merida, sa vedem ce are de oferit un orasel mic, dar vechi, care si-a pierdut notorietatea fata de ce-a fost acum doua milenii.

O sa mai povestesc. O sa revin si cu poze. Acuma parca inca nu s-a sedimentat nimic, sunt lucruri noi incontinuu, in fiecare zi, in fiecare ora, e greu sa ma deconecez, sa scriu un text coerent. Dar traiesc, si mi-e bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s