Baba se piaptănă

Băi, nu-mi pot reveni din uimire: presa din România parcă plutește într-o bulă de vid călduț, însorit, o imponderabilitate dulce și vâscoasă, compusă din accidente, vedete de o zi, semi-reforme, pasarele pietonale, Ponta și sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Totul într-o lâncezeală de concediu, se vede de la o poștă că e foame de subiecte, că de fapt nu se întâmplă nimic, și că redacțiile se screm să facă o știre din te miri ce, așteptând să treacă perioada asta moartă.

Asta în vreme ce lumea fierbe, subiectele se îngrămădesc pe prima pagină în toate ziarele, toate publicațiile mai de doamne-ajută se zbat să-și împartă atenția între situația din Egipt, scandalul imens cu David Miranda, evenimentele alarmante din Japonia (Fukushima) – și asta ca să menționăm doar ce-i cel mai arzător. Chestiuni obligatorii pentru orice cetățean al planetei.

Nu știu, zic: o privire scurtă prin reddit – sau, mai riguros, o trecere prin El Pais, Le Monde, Der Spiegel, The Guardian, The Economist, New York Times, CNN, Al Jazeera, Russia Today, etc – forțează o comparație. Bă, cum naiba pentru toți ăștialalți subiectele principale sunt astea, și numa’ pentru presa românească nu? Așa, o bălăceală în treburi mărunte, nu cumva să ridice cineva capul din mocirlă…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s