Homofobia ca război diplomatic

Rusia are o problemă cu homosexualii, în principiu fiindcă îi confundă cu pedofilii. Mă rog, treaba lor, nu stăm să discutăm tâmpenii.

De fapt, în Rusia deja au fost arestați primii turiști străini pe motiv că făceau propagandă homosexuală. Mna: era clar de la bun început că cineva undeva avea nevoie de o lege-panaceu, care să poată condamna pe oricine, oricând: pentru cum arăți, pentru cum te îmbraci, pentru cum te porți, etc. Din nou, nu stăm să discutăm tâmpenii.

Rusia zice că la Jocurile Olimpice din iarnă o să țină în funcțiune legea împotriva homosexualilor. Sportul și preferințele personale – baba și mitraliera, dacă mă-ntreabă cineva. Dar na: Rusia. Ce să ceri?

Numai că eu mă-ntreb: dacă vreodată în viitorul apropiat va fi nevoie, să zicem, de o întrunire urgentă a unor miniștri de Externe din țărtile G8, la Moscova. Deloc improbabil scenariu. Cum se va proceda în cazul ministrului german de Externe? [că e gay recunoscut de prin 2004, și nimeni n-a avut vreodată vreo problemă cu asta]. Nu, serios: presupunând că omul le-ar face o favoare rușilor și ar merge la Moscova [deși mă-ndoiesc], rușii ce-ar face? L-ar aresta? L-ar lua la întrebări? Că nu de alta, dar și faptul de a fi openly gay poate fi interpretat drept propagandă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s