Ia hai să discutăm puțin

Despre asta.

Despre cum organizatorii de baluri de absolvire (a liceului) de prin America (partea academică, profesorii) fac din ce în ce mai multe presiuni pentru reinstaurarea unei anumite ținute a evenimentelor. În particular, relevant pentru postarea de față, punctul 3 din 9: fără dansuri provocatoare. În și mai particular, aspectul imediat următor pe cale de consecință:

But the rule may have backfired: Attendance at these functions, which help fund all student activities, has reportedly plummeted.

Carevasăzică puștanii nu mai au nici un chef de a servi petrecerea cu pricina dacă li se impune o anumită rezervă. Și, dacă pramatiile nu mai merg la bal, nu mai iese banu’. Ceea ce i-ar putea determina pe organizatori să-și revizuiască pretențiile.

Dirty Dancing… De unde să încep? Cum să spun? Ămm… nici nu știu pe care aspect să mă axez, sunt atâtea lucruri greșite în tot contextul ăsta… Cum dansurile provocatoare nu se potrivesc cu ideea de bal și de rochii de gală; cum scopul unui bal de absolvire nu este agățatul și frecatul pe ring (pentru aia e, eventual, clubul); cum zona de confort a absolvenților este dansul lasciv, iar dacă sunt puși în altă situație deja nu mai știu să o abordeze – ceea ce ar cam da de gândit; cum ideea balului este o ultimă socializare cu profesorii, nu trimiterea  lor brutală în inoportun; cum … o grămadă de chestii, inclusiv legarea evenimentului de bani, ceea ce nu mai permite o guvernare independentă a inițiativelor. Pe românește: te pune în situația umilitoare de a veni cu jalba-n proțap, cu cerințe și nemulțumiri – după care de a fi trimis cu coada-ntre picioare acasă, cu piuitul luat de argumentul suprem, banii. E… de mare porc.

Bună și interzicerea asta, bună și reglementarea – dar mi-ar plăcea să știu că există undeva profi/ părinți/ adulți care-i fac pe copchii să gândească singuri situația asta, și să-i vadă penibilul. Prin orice metodă – important e ca pușlamalele să ajungă singure la ideea că dansul lasciv e potrivit numai la discotecă. Ca altfel, iată, se ajunge în situații absurde și umilitoare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s