Detaliu de film

Își mai aduce aminte cineva de remarcabila manichiură cu care s-au prezentat personajele din Lord of the Rings? Țin minte că la LotR I eram la cinematograf, și se întâmpla una din scenele în care inelul prinde viață și trebuie ținut strâns – iar asta presupune un gros-plan cu mâna protagonistului – și din sală a răsunat îndemnul unuia dintre spectatori: ¨Da’ mai fă-ți manichiura, băăă!¨. Însă, dincolo de indignarea ironică a spectatorului, detaliul cu mâinile murdare era bine plasat: ar fi fost neverosimil ca în lumea pre-medievală a hobbiților cineva să se prezinte cu mâini de pianist. N-ar fi mers. Pe mine una chiar m-ar fi derutat.

Așa cum, fix acuma-acuma, m-a derutat o dantură excesiv de albă în Game of Thrones. Atât de tare m-a derutat încât am oprit filmul și am început să scriu aici despre problemă. În general, în toate filmele, și chiar și în viața reală: mă deconcentrează o dantură exagerat de albă. Ca la cetățenii din poză. Nu mă pot uita în altă parte, mă orbește, mi se bagă-n ochi, mă deranjează – nici nu mai sunt atentă la ce mi se spune, că în sinea mea mă tot întreb ce dentist tâmpit i-o fi făcut așa ceva. În filme n-are ce căuta un asemenea detaliu.

Ah, și mai e un amănunt în aceeași categorie: hainele prea albe la arabi. Dă-o-n spanac: indiferent cât de bun și de autentic e filmul, dacă turbanul e prea alb, eu deja mă transport într-o reclamă la Ariel. Adio film. Nici în deșert nici în bazar nici în timpul liber nu există condiții pentru ca fiii lui Alah să strălucească fluorescent.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s