Ce-am învățat de la Louis Theroux

Nici nu-i o lună-ntreagă de când îl aminteam pe-aici pe dl. Theroux, pe atunci o proaspătă descoperire. Ei bine, cine cunoaște apucăturile Foarfecii, ar fi fost pe calea cea bună să fi suspectat un articol mai amănunțit într-un timp relativ scurt. Mai exact, după ce voi fi luat la rând toate documentarele omului – și nu-s deloc puține. Am reușit să văd deja mai bine de trei sferturi dintre ele, deci pot vorbi în cunoștință de cauză.

Așa că, pe scurt, învățămintele cele mai importante:

  • EXACT oamenii care adoptă atitudinile cele mai dure, cei cu măștile cele mai fioroase, cu ocupațiile cele mai cool și în găștile cele mai periculoase. Ăia, luați puțin mai din scurt, încep să se bâlbâie. Wrestlers. Nazis. Pimps. Gangstas. Staruri porno. Swingers. Cei cu operații estetice. Gamblers. Body builders. Toți.
  • Lumea e plină de ciudați. Iar America e patria lor.
  • Vorba dulce mult aduce.
  • Africa e o mare junglă. Ca societate.
  • Cu cât mai jos nivelul de educație, cu atât mai bizar își explică omul lumea din jur. Recte, cu atât mai ușchită religie va adopta. La mintea cocoșului, da – dar e ceva ce trebuie văzut cu proprii ochi.
  • Tot dependentul va susține în gura mare că el nu e dependent, și că se poate lăsa oricând vrea. Și asta e la mintea cocoșului – dar devine cu atât mai limpede atunci când vedem încă o fațetă sau două.
  • „Mulțumesc”, „Te rog”, „Pot să…?” pot face diferența dintre „viu” și „mort” în situații periculoase. Asta, și niște relații beton. Și o vestă anti-glonț.
  • TOȚI cei care vând iluminare spirituală/ minuni dubioase sunt șarlatani. Și se apără cu sintagma „noi facem ceea ce are nevoie clientul să facem”.

No și-i fain. Îmi place tipul și munca lui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s