Oscars.

Probabil se ştie deja că am obiceiul, de câţiva ani, să-mi fac listuţă cu căsuţe de bifat din nominalizările la Oscar. Listuţa (că e mică) e simplă: cuprinde filmele de la „Best Picture” şi pe cele de la „Best Foreign Language Film”. Şi, eventual, dacă mai e vreunul care se repetă ostentativ prin celelalte categorii (pe la jocul actoricesc, nu pe la costume). Deadline: cele 6 săptămâni până la decernarea premiilor, să le văd, dacă se poate, pe toate.

Şi nu pot să nu remarc că lista nominalizărilor de anul ăsta este cu mult, mult mai grea şi mai palpitantă decât cele din anii trecuţi.
Spre exemplu anul trecut: The Artist a fost într-adevăr mişto (dar nu mi s-a părut răsunător – heh, the irony, era film mut) –  dar care i-a fost concurenţa? Midnight in Paris?!
În 2011 la fel: ce căutau Toy Story 3, 127 Hours, The Social Network în listă?! Filme decente ele însele, dar în nici un caz de Oscar. Normal că The King’s Speech şi cu Inception au câştigat cele mai multe chestii, că nu prea era de unde alege.

Aşa că na: afară vine iarna, numa’ bine că s-a ivit o ocupaţie plăcută pentru indoor. Să vedem ce-o ieşi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s