IQ

Ştiaţi că…

… Balotelli are un IQ de buburuză? Unii zic că 62, alţii că şi mai puţin…

… sunt departamente de poliţie în America unde se impune limita superioară de IQ=125? Că cică ăia mai deştepţi de-atât s-ar plictisi şi ar risca fie să-şi facă prost treaba, sau să se apuce de prostii.

… cică maximul de performanţă a inteligenţei se atinge pe la 26 de ani? Dup-aia intră în declin (sau, în cel mai bun caz, stagnează).

… de fapt există 9+1 abilităţi care fac parte din ceea ce numim noi inteligenţă? (viteza de reacţie e ultima şi cea mai neexplorată).

Ştiu, ştiu, sunt mulţi cu gura mare care comentează că nu, că testele de IQ sunt o joacă şi că nu reflectă realitatea, că e un concept învechit, că de fapt sunt mai multe feluri de inteligenţă… Ştiu. O să citez dintr-un clasic:

Au aparut în ultimul timp tot soiul de inteligenţe: inteligenţă emoţională , inteligenţă socială, inteligenţă … intelectuală. Băă, există o singură inteligenţă, aia de te ajută să nu dai cu capul de uşi pe care scrie “trage” împingându-te în ele ca idiotul. Restul sunt concepte scoase din cur ca să se simtă şi proştii inteligenţi la ceva. “Bă, oi fi eu prost dar abund de inteligenţă fecală. Mă cac mai ceva decât Patapievici”. Hai lasă-ne.

Nu e nevoie să precizez sursa, cred că stilul şi perspectiva îl indică direct pe autor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s