Universul paralel (I)

În episodul de astăzi: creștinii credincioși, ăia pe bune. Practicanți. Implicați activ. Zic „univers paralel” pentru că sunt oameni ca noi, merg pe stradă ca noi, mănâncă și dorm ca noi ceilalți… însă între ei creează o societate paralelă și exclusivistă. Care, culmea, funcționează după reguli asemănătoare cu ale societății originare.

Poza grăiește de la sine: așa cum, în societatea laică, oamenii se omoară după gadget-uri, așa se omoară și cei din societățile biblice. Așa cum în societatea laică există reviste cu ultimele noutăți din domeniul gadget-urilor, așa există și în societățile biblice. Mai mult: așa cum, în societatea laică, există pasiunea pentru detalii și stil accesorii, așa și în societatea biblică.

Păi cum? Să-ți poți personaliza iPad-ul cu ce husă vrei, și să nu poți face același lucru cu biblia de fiecare zi? Iaca: revista enoriașilor îți vine în întâmpinare cu oferte pentru fiecare biblie, pentru fiecare carte de cântări, pentru orice dimensiuni! În orice culori, de la Venezia la Cognac, în stil Rustica sau cu motive imprimate. Și, la fel ca orice negustor din societatea laică, și negustorul pios știe să pună acolo unde trebuie oferta cu produse complementare: în cazul de față, poate vrei un carnețel, să nu mâzgălești direct pe biblie cu observațiile tale. Ce să mai? Pachetul complet – pentru toți credincioșii, pentru toate gusturile, pentru toate buzunarele.

Mbine: după cum se observă, am salvat doar o foaie pentru poză, că restul revistei l-am aruncat. Dar era plină de recomandări de cărți, de la romane de dragoste în spiritul evlaviei, până la ghidul credinciosului în abordarea medicinei alternative. Și, cireașa de pe tort: înfruntarea crizei economice împreună cu Dumnezeu. Dacă mi-ar pica în mână cartea asta, zău c-aș citi-o!

Admin: deci da, ne-am mutat cu succes, încet-încet viața se calmează la loc, așa că și Foarfeca reîncepe să se țină de treabă.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s