[Interludiu]

Întrerupem oleacă seria postărilor despre „diverse” pentru că Foarfeca are acuma altele pe cap – și trebuie să avertizeze că urmează să mai aibă  și în săptămâna următoare. Pentru că… ca-n viață: o vreme e liniște și nu se întâmplă nimic, după care, de-odată, pică toate. Ziua de 1 octombrie va fi interesantă pentru că e Luni, data de-ntâi. Și e începutul celui de-al patrulea trimestru al acestui an, începutul toamnei și al anului universitar.

Și pentru că pe 1 octombrie Foarfeca are a) job nou și b) casă nouă. Așa că acte, cutii, mașină, organizatorice.

Dar nu-i nimic, avem ce să lăsăm cititorilor pe aici. Că am folosit săptămâna asta [de fapt, întreaga lună a lui Septembrie] pentru documentare și culturalizare. O recenzie a „Scurtă istorie a românilor povestită pentru cei tineri” a lui Neagu Djuvara… poate cu altă ocazie, că și asta cere timp. Da-n schimb linkuri la documentare nu mă doare mâna să dau. Având în vedere că de ceva vreme mă interesează arta în general – pictura veche, sculptura clasică, instalațiile contemporane, orice – iar în ultimul timp m-a lovit o adevărată dambla… nu pot decât să recomand niște serii de documentare de la BBC, bune atât la formă, cât și la conținut. Numa’ bine că vine weekend-ul, să aibă timp lumea să dea play.

The Power of Art – un serial ușurel de 7 episoade. În fiecare din ele e prezentat un artist, într-o formă catchy, cu detalii din viața omului, cu prezentarea contextului istoric, cu explicația lui „de ce e frumos”. Poftim episodul despre Bernini, deși oricare dintre ele e la fel de prezentabil.

Sau, mai cu pretenții, seria „The art of…”. Un serial de 4×3 episoade, despre arta germană, spaniolă, rusă, respectiv cea americană. Câte 3 episoade pentru fiecare țară – deci mai în detaliu. Și mereu în strânsă legătură cu contextul istoric. Foarte plin de învățăminte. Iaca despre arta Spaniei.

Deci până una-alta… ne culturalizăm, că de citit ne citim cu frecvență redusă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s