La vremuri noi, situații noi

De când cu internetul  și cu rețelele sociale, nu era decât o chestiune de timp până încep să apară și efectele secundare – alea la care nu se așteaptă nimeni, complet noi, și la care nimeni nu are vreo soluție.

Iaca în primul rând petrecerea de 16 ani a unei fete dintr-un orășel din Olanda, care s-a gândit să-și invite prietenii prin Facebook, intitulând evenimentul „Project-X”. Numai că a uitat să seteze evenimentul ca „privat”, iar lumea a început să curgă în oraș din toate direcțiile. Că cică Proxject X ar fi și ceva film despre o petrecere care scapă de sub control. Iar cei care au văzut invitația publică au crezut că e o petrecere publică, exact în ideea filmului. Iar restul e istorie

Sau, și mai întortocheat, cazul icoanei cu Isus, desfigurat de o femeie în timp ce vroia să restaureze pictura [mă rog, fresca]. Știe toată lumea despre boacăna enoriașei spaniole. Ei bine, după ce „Ecce Homo” desfigurat a ajuns pe tot internetul, pe tricouri, pe căni, pe orice se poate imprima o imagine… iaca se pune problema de copyright. Ce-i de făcut?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s