Despre compromisuri în vestimentație și lene consumeristă

Îți place cum cade pe umăr dar nu și pe piept. Sau dimpotrivă, cade bine pe piept, dar evidențiază și burtica. Ai o rochie care-ți subțiază talia, însă lungimea ei ciuntește picioarele. O fustă frumoasă la vedere, dar care face fundul cât casa. Un pantalon frumos, de sezon, dar care nu maschează șoldurile. O cămașă de calitate, însă cu mânecile până la cot. Un costum de croială modernă, dar în care arăți ca un cârnat. Sau, în fine, o pereche de sandale glamour, dar care te fac să mergi cocoșată.

Iar dacă te întreabă cineva ce anume îți place dintr-un catalog, garantat o să alegi costumația care stă cel mai bine pe modelul respectiv. Fără să transferi pe silueta proprie, ca abia atunci să decizi dacă e cazul să-ți placă.

Și atunci de ce nu mergem noi mai des la croitor? M? Da, evident că e mai simplu la magazin. Plus că, fiind produs totul în masă, e mult mai ieftin. De fapt, am uitat ce înseamnă adevărata valoare a unei haine, pentru că ne-am obișnuit să le cumpărăm de-a gata, ieftine, made in Bangladesh. Care la magazin sunt prezentate frumos, și mereu vor arăta frumos pe manechine – că, ce să vezi?, pe un manechin arată bine și un sac – dar, transferate pe oamenii normali, nu mai îndeplinesc condițiile. Cum ziceam, e greu să cumulezi toți factorii pentru o potriveală completă cu corpul, cu gusturile și cu aspirațiile tale. Unde mai pui că, chiar dacă găsești o bluză cu croială decentă, ea poate nu va fi disponibilă în culoarea avantajoasă, sau nu în mărimea căutată, sau câte și mai câte. Și când te gândești ce simplu e să te duci pur și simplu la croitor, ăla să-ti facă exact pe măsura ta, exact în lungimea/ amploarea/ bufanteria care te interesează, exact culoarea pe care o vrei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s