Concerte și stadioane

Că tot s-a produs de curând un eveniment memorabil pe Arena Națională [îmi sună mai bine decât „National Arena”, oricum aș da-o], mă gândeam așa: cine o să umple stadioanele urmașilor noștri? Serios, după ce se duc ăștia bătrâni, cine o să mai umple stadioanele?

Că momentan avem niște monștri sacri, care aduc la un loc zeci-sute de mii de oameni: de la Metallica la Depeche Mode, de la U2 la Rolling Stones, de la Madonna la, iată, Red Hot Chili Peppers. Pe aceeași listă mai sunt și AC/DC, și Judas Priest, și Rammstein, și Radiohead. Ce au ăștia toți în comun? Păi media de vârstă. Unii mai bătrâni [Rolling Stones], alții mai „tineri” [Rammstein], dar toți trecuți bine de prima tinerețe. Michael Jackson e din păcate pe veșnicele plaiuri ale vânătoarei.

Ce vine din urmă? Împăi nu prea văd multe fenomene durabile, vrun artist care să umple de pe acuma stadioanele, să înflăcăreze pe cei tineri de pe acuma, ca investiție pe viitor. Există fără îndoială ceva potențial la Muse, la Coldplay, ba chiar și la Lady Gaga. Mai există și nișa hip-hop-ului, care într-adevăr umple stadioanele în SUA, dar asta nu e ceva global, nu întrevăd un Wembley plin la Jay-Z, de exemplu. Justin Bieber nu cred că va rezista probei timpului – sau poate că da, oricum nu îngroașă semnificativ rândurile generației viitoare. Na da-n rest?

Eu aș lua și asta în considerație dacă ar fi să mă apuc de construit stadioane-gigant.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s