Cujetari economico-cicladice

Fiind in Grecia si incercand, in lateral, sa vad care-i treaba cu marea lor criza, vreau sa-mi dau cu parerea pe acest subiect ft delicat.

E greu si politic incorect sa le spui grecilor ca-s lenesi. Si ca au multe pretentii. Mai ales pentru ca nu-s. Nu-s lenesi: dau din ei si sufletul atunci cand vine momentul. Atata doar ca ar putea evita cu brio situatia asta: pe de o parte se pricep de minune sa se prefaca ca muncesc, pe de alta parte o pauza de un frappe nu a omorat inca pe nimeni – insa astia tind sa uite cand au luat ultima pauza.Intr-adevar, am vazut inca foarte putini greci pe aici, insa un cliseu o sa inceapa deja sa se cristalizeze: mutatul hartiilor dintr-o parte in alta cu un aer important, datul telefoanelor inutile (insa care te scutesc de munca) – astea par recurente. Deci cu stilul de munca.. ma rog.

Iar apoi afli chestii. Bugetarii au 14 salarii pe an: al 13-lea in iule, pentru vacanta, al 14-lea de Craciun. Exista spor pentru lucrul cu calculatorul, spor pentru cunoasterea planului caldirii de birouri, soferii de autobuz au un spor pentru cele 5 minute in care vin mai devreme ca sa incalzeasca motorul in parcare.

Imdecihm. Hm. Ce dracu sa le spui? Cumva a functionat treaba pana recent, deci ceva o fi de capul sistemului astuia. Si inca o data: lenesi nu-s. Da’ ceva legatura trebuie sa existe intre stilul de munca si situatia actuala. Zic, no. Si-s curioasa cum o sa iasa din problema, pentru ca stilul de viata nu se schimba de la o zi la alta. Dar na, asta e deja alta poveste.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s