Din nou cu fotbal (dar doar aparent)

A aflat, bănuiesc, toată lumea, de spectaculoasa răsturnare de situație din grupa A de la Campionatul European. Rusia conducea detașat, pe locul 2 stătea destul de bine Cehia, Polonia era pe locul 3 – cu o ultimă șansă la locul 2 dacă bătea Cehia în ultimul meci al grupei – și, la coadă, ciuca bătăilor, Grecia. După cum se știe, din faza grupelor se califică doar 2 echipe din 4. Așa că Rusia era deja practic în sferturi, mai urma doar să se decidă care e cea de-a doua echipă calificată. Iar cum Grecia era deja văzută ca prima echipă care pleacă acasă, singurul meci de interes mai era Cehia-Polonia, că acolo măcar exista o miză: cehii nu se dea bătuți ca să-ți țină locul 2, polonezii să le fure locul 2. Până și în televiziuni [și pe net] s-a transmic cu precădere jocul cu miză – nimeni nu-și propunea să vadă cum Rusia snopește, în mod previzibil, Grecia – așa, de palmares.

Eeeei, dar iaca s-a întâmplat minunea: Grecia a bătut Rusia! Scurt, cu 1-0 – și, pe baza aritmeticii punctelor… s-a calificat în sferturi alături de Cehia. Toată lumea buimacă, nimeni nu s-ar fi așteptat nici într-o mie de ani.

Și mă gândesc așa, cât de tare o fi, psihologic, pentru ei: să se califice în sferturi după ce la un moment dat nici nu mai contau pe listă. De fapt nu asta e cel mai tare: cel mai tare e că se folosea destul de fățiș paralela dintre ieșirea de la Euro (campionatul) și ieșirea din zona Euro [na, problemele pe care le au ei acasă] – iar ei le-au dat peste nas! Mi-aș dori să fiu deja acuma acolo, să văd cum ticăie poporul grec în privința asta. O să fiu în Grecia abia peste o lună [bun și-atâta], și sunt mega curioasă să cercetez cum se răsfrânge rezultatul ăsta asupra stării generale din țară, că o legătură sigur există.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s