Prima regulă din comerț

În drum spre muncă trec în fiecare dimineață prin dreptul unui magazin de pălării, curele și încălțăminte. Foarte simpatic magazin, micuț, cochet – un designer de cartier fără mari ifose de haute-couture, însă cu materiale de calitate, combinații de culori foarte plăcute, și prețuri rezonabile.

Sau cel puțin asta văd eu prin vitrină, pentru că încă nu am avut ocazia să intru. Iar asta pentru că dimineața când trec în drum spre serviciu încă e prea devreme (deschide la 10), iar după muncă e deja prea târziu (închide la 5). Sâmbătă omul se respectă și ține prăvălia închisă, iar duminică oricum e închis peste tot prin lege. Așa că, practic, magazinul ăsta e inaccesibil pentru mine – că nici nu-s așa de disperată încât să-mi jertfesc pauza de masă pentru un drum încolo. Iar până nu-mi fac rost de un job cu juma’ de normă, nici că am vreo șansă să ajung pe-acolo.

Ok, nu duce lipsă Berlinul de oameni cu timp liber – și cu atât mai puțin Kreuzberg-ul – mai ziceam pe-aici despre specia liber-profesioniștilor (artiști, jurnaliști, doctoranzi, și așa mai departe) care țin în spinare cârciumile și-și permit să iasă în club joi seara de pe la 1-2. Ăștia sunt deci mușteriii de bază în cazul unei prăvălii cu program de gravide. Dar nu pot să nu mă-ntreb: dacă omul ar ține deschis seara măcar până la 7 – sau măcar dacă ar catadicsi să muncească sâmbătă cu program scurt – nu cumva i s-ar dubla vânzările? Nu de alta, dar mai sunt și oameni care muncesc cu normă întreagă pentru banii din buzunar – și care la o adică și-ar permite o marfă mai scumpă decât eternele H&M și Zara. Mai ales pentru că, tocmai, toată lumea e sătulă de H&M și de Zara. Ce gândire de comerciant mai e și asta, să ții gheșeftul închis tocmai când clienții doritori ar avea timp să vină să cumpere?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s