ACTA – Epilog

Promiteam săptămâna trecută că m-oi duce în weekend la prostestul împotriva ACTA și o să vin cu raportul. Am fost, ce-i drept – dar nimic nu e ceea ce pare, iar socoteala de acasă nu se pupă cu aia din târg. S-o iau de la coadă la cap:

În ziare, după evenimente, zicea că au fost vreo 2000 de oameni la demonstrația din Berlin. S-avem pardon: am fost și la concerte de 200, 2000 și 20.000 de oameni, știu cum arată ordinele astea de mărime. Ce a mărșăluit prin târg sâmbăta trecută a fost bine de tot spre 10.000. Mă orientez și după datele de pe Facebook, unde își anunțaseră prezența ~ 9500 de oameni. Nu că ar fi Facebook măsura datelor exacte, dar un punct de orientare tot e. Am ieșit din rând mult mai devreme decât îmi închipuiam că o s-o fac tocmai pentru că, fiind foarte multă lume, nu reușeam să ajung la tribunele de unde se vorbea. Așadar în lipsa materialului de cercetat am decis că fac pierdere de vreme și m-am cărat. Nici nu am reușit să fac prea multe poze pentru că nu prea mai aveam baterie în aparat. Asta pentru că am făcut poze înainte: m-am pornit la demonstrație dar am ajuns mai întâi pe gheață. Adică în drum spre am văzut că brațul râului de la mine din cartier era înghețat bocnă, și pe el ieșise toată suflarea din împrejurimi la săniuș, patine, căscat gura. Așa că retur acasă, cules patine, demonstrația putea să mai aștepte. A se vedea Foarfegraf.

În ceea ce privește însă problematica internetului… Lumea era, într-adevăr, pașnică și hotărâtă. Cred că e una din puținele teme pe care oamenii au [pot avea] păreri clare, și se poate vorbi despre „oameni care știu despre ce vorbesc” la nivel de mase. Pe aici e și altfel legislația decât în restul Europei, și oricum Germania nici nu a semnat încă ceva. Dar, cu toate astea, e important să iasă lumea pe stradă: ca nu care-cumva să aibă cineva impresia că e o temă neimportantă. Păreri random de la participanții dimprejur: orientate cu multă admirație către Europa Centrală și de Est în materie de interneți. Ca dovadă că, iaca, mai nou Bulgaria a respins explicit proiectul. În rest… mă oftic că nu am reușit să aud ce aveau de spus reprezentanții Partidului Piraților. O să-mi caut altă ocazie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s